The Brazen Head («Мідна голова») – найстаріший паб не лише Дубліна, а й всієї  Ірландії, адже наливають тут ще з 1198 року. Саме сюди приходять тисячі туристів, щоб відчути неповторний ірландський дух, випити бокал запашного Guinness , послухати традиційну музику та скуштувати легендарні ірландські страви. Пройти повз паб практично неможливо , адже ворота в заклад стилізовані під стіну старовинного замку, ввечері тут ще запалюють факели , а за стіною чути гучну  музику та сміх. Не дарма в «Brazen Head» любили ходити імениті ірландські письменники і революціонери: Джеймс Джойс, Джонатан Свіфт, Деніел О'Коннелл, а всесвітньо відомі музиканти Ван Моррісон і Гарт Брукс досі вважають за честь виступати в цих древніх стінах.

 

 #THE_BRAZEN_HEAD #KORK #Lviv #Irish #pub #Львів

Не любите довго стояти біля плити, але хочете приготувати смачний, оригінальний та недорогий сніданок або перекус??? Тоді пропонуємо Вам записати саме такий рецепт традиційної ірландської страви - Farls . В перекладі слово означає одна четверта, тому і готується блюдо у формі четвертинки кола. Ірландці впевнені, шо немає нічого смачнішого, аніж гарячий, духмяний коржик farls у поєднанні з маслом та джемом. Отож, мерщій записуйте рецепт і біжіть готувати Інгрідієнти: Борошно пшеничне - 225 г Розпушувач - 0.5 ч.л. Кефір - 125 мл Сіль Приготування: - У миску відміряйте пшеничне борошно. Додайте сіль, розпушувач і ретельно перемішайте. - Розігрійте сковороду на середньому вогні. - Поступово, помішуючи сухі компоненти, влийте кефір. Як тільки відчуєте, що суміш стала однорідною і не суха - кефіру досить. Вийде м'яке, трохи липке і досить густе тісто. Перекладіть тісто на посипану борошном поверхню. - Розплющіть долонею тісто на дошці до товщини приблизно 1-1.5 см. Ножем розділіть отримане коло на чотири частини. Утворені четвертинки - традиційна форма для коржів фарлс. - Обсмажуйте коржі на середньому вогні, не накриваючи кришкою, 7-10 хвилин з одного боку. Коли нижня сторона коржів підрум'яниться і затвердіє, а тісто злегка підніметься - переверніть коржі і обсмажуйте з іншого боку ще 7-10 хвилин. За бажанням коржики можна подвати з маслом, джемом , сиром або будь - якою іншою соленою або солодкою начинкою. Спробуйте! Це дуже смачно.

#KORK #lviv #irishpub #whiskey #Irishfood #ukraine #irish_easter #farls

Незважаючи на те, що на календарі вже квітнень, весна ще не поспішає дарувати нам своє тепло. 
Тому пропонуємо Вам записати рецепт неймовірно смачного ірландського супу

Drunken Sailor який чудово смакуватиме в прохолодну, похмуру погодуОписание: ⯑

ІНГРЕДІЄНТИ:

БАРАНИНА 450 г 
КАРТОПЛЯ 300 г 
МОРКВА 1 шт. 
БУЛЬЙОН 1,5 л 
ВЕРШКОВЕ МАСЛО 70 г 
ТОМАТНА ПАСТА 3 ст.л
ЗЕЛЕНЬ 1 пучок 
БОРОШНО 1 ст.л
ЛАВРОВИЙ ЛИСТ 3 шт. 
ВІСКІ 100 мл

ПРИГОТУВАННЯ:
1)Баранину ріжемо на великі шматки. Викладаємо на сковороду з розтопленим вершковим маслом і обсмажуємо на сильному вогні до скоринки.
2)Перекладаємо м'ясо в глибоку чавунну каструлю і заливаємо бульйоном, попередньо розвівши в ньому томатну пасту.
3)Додаємо нарізану кільцями цибулю і лавровий лист. Варимо на середньому вогні під кришкою 10 хвилин.
4)Тим часом ріжемо картоплю і моркву невеликими кубиками
5)Через 10 хвилин кладемо їх в суп. Солимо, перчимо до смаку і продовжуємо варити ще 20 хвилин. 
6)Додаємо в суп половину зелені, доводимо до кипіння і варимо ще хвилин 10, після чого знімаємо з вогню і виймаємо лавровий лист.
7)У готовий суп додаємо 20 г вершкового масла, розтертого з борошном, і 100 мл віскі. Розливаємо суп по тарілках і посипаємо зеленню, що залишилася.

Смачного!

Пропонуємо Вам додати до свого Великоднього столу ірландської нотки і приготувати смачні та ароматні  ірландські пасхальні булочки (Hot Cross Bun ) які традиційно печуть на Пасху.

Інгрідієнти:

Дріжджі свіжі - 15 г; 
Цукор - 1 чайна ложка (для дріжджів) + півсклянки в тісто; 
Борошно - 0,5 кг (приблизно, додавати за потребою, щоб тісто не було рідким) + трохи для присипки; 
Яйце - 1 шт; 
Тепла вода - 215 мл ; 
 Сіль - 1 чайна ложка; 
Спеції: мелена кориця, гвоздика, можна покласти м'яту, червоний гострий або чорний або запашний перець, ванільний цукор, імбир - всього по 1 чайній ложці; 
Вершкове масло - 80-100 г + ще трохи для змащування; 
Лимонна цедра від 1 лимона; 
Сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, цукати, ягоди чорної смородини - свіжі або сушені) - стакан. Можна додати горіхи; 
Для хреста (hot cross) - прикраса пасок 
Борошно - 2 столових ложки + 2 столових ложки води; 
олія для змащування або сироп. 

1)Розвести дріжджі в теплій воді з цукром. 
2) З'єднати борошно з сіллю, дріжджами, яйцем і розм'якшеним маслом. Вимісити. Укутати. Залишити в теплому місці, приблизно, на 1 годину (до підняття). Дати підійти вдруге 
3)Обм'яти тісто і додати туди сухофрукти, цедру, спеції. Добре перемішати - вимісити (до однорідності). Прибрати в тепле місце і почекати, поки тісто підійде ще раз. 
4)Зліпити булочки і дати їм підрости ще 
5)Готове тісто розділити на 12 частин - скачати в кульки. Потім - трохи сплюснути (щоб вийшла форма маленької паски). Булочки відразу можна помістити на деко, застелене папером для випічки. 
6)Прикрити булочки рушником і дати тісту відпочити хвилин 5-10. Потім надрізати великодні булочки зверху хрест-навхрест, щоб розріз явно поділяв верх випічки на четвертинки. 
7)Знову укрити булочки і залишити з доходити в теплі ще хвилин 40. Вони підростуть. 
8)Розігріти духовку до 240C. Для хреста змішати борошно з водою до отримання однорідної пасти. Кремоподібне тісто для хреста перекласти в кондитерський мішок і намалювати хрест на кожній булочці. 

9)Помістити булочки в духовку і випікати протягом 8-12 хвилин (або поки не підростуть і отримають  золотисто-коричневий колір. 
10)Готові гарячі булочки змастити сиропом (Карамельний сироп: розвести 2-3 столових ложки цукру з водою на сковороді, помішуючи, довести до розчинення. Сироп повинен бути текучим, але не рідким. Якщо застигає в карамель - долийте водички і ще раз підігрійте. Можна взяти готовий сироп від варення або солодкого компоту)

 

 Дати трохи охолонути. 
Смачного!

1)      Одним із символів Ірландії є ірландський вовкодав. Ця порода собак вважається однією з найбільших у світі, та незважаючи на це, вони дуже ніжні, акуратні, розумні та грайливі. 

Ірландці здавна полюбили cаме цих собак, на це вказує навіть той факт, що ця порода могла належати тільки людям, в чиїх жилах текла Королівська кров. 

В стародавні часи, ірландські вовкодави відмінно захищали будинок і стада від вовків та інших хижаків, не давали спуску розбійникам і були чудовими няньками для малюків, а зараз це м'які і ніжні гіганти.

#KORK #lviv #irishpub #whiskey #Irishfood #ukraine #dog #ірландський_вовкодав

 

© 2016-17 Kork. All Rights Reserved. Have a good drink