Вже завтра весь світ святкуватиме Великдень

Пропонуємо Вам додати до свого Великоднього столу ірландської нотки і приготувати смачні та ароматні  ірландські пасхальні булочки (Hot Cross Bun ) які традиційно печуть на Пасху.

Інгрідієнти:

Дріжджі свіжі - 15 г; 
Цукор - 1 чайна ложка (для дріжджів) + півсклянки в тісто; 
Борошно - 0,5 кг (приблизно, додавати за потребою, щоб тісто не було рідким) + трохи для присипки; 
Яйце - 1 шт; 
Тепла вода - 215 мл ; 
 Сіль - 1 чайна ложка; 
Спеції: мелена кориця, гвоздика, можна покласти м'яту, червоний гострий або чорний або запашний перець, ванільний цукор, імбир - всього по 1 чайній ложці; 
Вершкове масло - 80-100 г + ще трохи для змащування; 
Лимонна цедра від 1 лимона; 
Сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, цукати, ягоди чорної смородини - свіжі або сушені) - стакан. Можна додати горіхи; 
Для хреста (hot cross) - прикраса пасок 
Борошно - 2 столових ложки + 2 столових ложки води; 
олія для змащування або сироп. 

1)Розвести дріжджі в теплій воді з цукром. 
2) З'єднати борошно з сіллю, дріжджами, яйцем і розм'якшеним маслом. Вимісити. Укутати. Залишити в теплому місці, приблизно, на 1 годину (до підняття). Дати підійти вдруге 
3)Обм'яти тісто і додати туди сухофрукти, цедру, спеції. Добре перемішати - вимісити (до однорідності). Прибрати в тепле місце і почекати, поки тісто підійде ще раз. 
4)Зліпити булочки і дати їм підрости ще 
5)Готове тісто розділити на 12 частин - скачати в кульки. Потім - трохи сплюснути (щоб вийшла форма маленької паски). Булочки відразу можна помістити на деко, застелене папером для випічки. 
6)Прикрити булочки рушником і дати тісту відпочити хвилин 5-10. Потім надрізати великодні булочки зверху хрест-навхрест, щоб розріз явно поділяв верх випічки на четвертинки. 
7)Знову укрити булочки і залишити з доходити в теплі ще хвилин 40. Вони підростуть. 
8)Розігріти духовку до 240C. Для хреста змішати борошно з водою до отримання однорідної пасти. Кремоподібне тісто для хреста перекласти в кондитерський мішок і намалювати хрест на кожній булочці. 

9)Помістити булочки в духовку і випікати протягом 8-12 хвилин (або поки не підростуть і отримають  золотисто-коричневий колір. 
10)Готові гарячі булочки змастити сиропом (Карамельний сироп: розвести 2-3 столових ложки цукру з водою на сковороді, помішуючи, довести до розчинення. Сироп повинен бути текучим, але не рідким. Якщо застигає в карамель - долийте водички і ще раз підігрійте. Можна взяти готовий сироп від варення або солодкого компоту)

 

 Дати трохи охолонути. 
Смачного!

© 2016-17 Kork. All Rights Reserved. Have a good drink